Gröna initiativ från våra butiker

För oss på Nacka Forum är hållbarhetsfrågor något som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi har en hög ambition för vårt eget hållbarhetsarbete, som ni bland annat kan läsa mer om här. Vi är även väldigt stolta över de initiativ som flera av våra hyresgäster har tagit för att göra världen lite bättre. Nedan kan ni ta del av några av deras initiativ och inspireras. Med små medel kan vi tillsammans göra stor skillnad!


Hubben

Som en del av Nacka vatten och avfalls nya initiativ Slut cirkeln! Skapades den Cirkulära Hubben i Nacka Forum. 
Den cirkulära hubben är en samlingsplats kring cirkulär ekonomi. Hit bjuds företag och andra aktörer att testa hållbara och cirkulära lösningar, produkter och tjänster. Syftet är att låta människor mötas och inspireras kring en hållbar livsstil och en hållbar konsumtion. Det handlar om att konsumera smartare och dela, byta, laga, låna och lära tillsammans.

 

Röda korset

Butiken har ett noga utvalt sortiment av second hand. Kläder, skor och accessoarer står i fokus. Hitta ditt nya favoritplagg - pre-loved eller låt någon annan hittar kärleken i din jacka. Här kan du både handla second hand och lämna in.

 

Holy Greens

Holy Greens tycker att det ska smaka gott att äta hållbart och hälsosamt. Det ska gärna gå snabbt och smidigt också. Därför gör dom dagsfärska sallader och bowls från grunden, på råvaror som är bra för kroppen och snälla mot klimatet. Genom ett nära samarbete med odlare runt om i landet kan de i stor utsträckning erbjuda svenskt och närproducerat med bland annat groddar och skott från Munkagrodden i skånska Munka-Ljungby, Rödlök från Åhus Grönt och grönsaker från Steglinge Gård.

 

Espresso House

CupTogether är ett initiativ som startade 2021 där Espresso House vill bekämpa ensamhet i samhället. I århundraden har kaffe bidragit till att relationer skapas och håller ihop. Tack vare kaffe har vänskap blivit ännu djupare, ny kärlek hittats, lugn infunnits och dialoger skapats. Vilken annan dryck kan hävda det? Espresso House tror på kaffe som en social kraft, och försöker ta med det i allt de gör. Vi bjuder in människor att träffas. Över en god kopp kaffe, helt enkelt. Detta initiativ har dessutom bidragit till ett samarbete med Maskrosbarn där de via insamlingar och att engagera sig i organisationens viktiga arbete i att ge alla barn rätt till en trygg uppväxt.

 

Stadium

Genom initiativet Re:Active ger Stadium och Human Bridge kläder och sportprodukter ett nytt liv. Lämna dina plagg, löparskor och skridskor i insamlingsboxen i butiken.

 

Taco Bar

Hos Tacobar hittar du alltid ett stort utbud av vegetariska och veganska alternativ. Njut av klassikerna quesadilla, burrito eller nachotallrik på ett lite grönare sätt.