NACKA STAD-RUMMET
Ett samarbete mellan Nacka Forum, Nacka Stad och Region Stockholm

 

Följ med på resan!

Nacka Forum, tillsammans med Nacka Kommun och Region Stockholm, välkomnar dig till rummet där du har möjlighet att se en glimt av vår gemensamma framtid i Nacka stad, den levande och blandade stadsmiljö som nu växer fram på västra Sicklaön.

Här berättar vi om vad som händer nu i Nacka stad och vad som planeras inom de närmaste åren.

Du hittar rummet på plan 1, bredvid Nacka Te och Kaffehandel. Rummet hålls öppet under centrumets öppettider.

 

Nacka Stad - nära och nyskapandE

Nacka är, nu liksom tidigare, en plats för utveckling, framtidstro och företagsamhet. Här vill människor leva och bo. Nära naturen, vattnet och staden.

 

Från industri till stadskvarter

På västra Sicklaön har mycket hänt de senaste åren. Här finns närhet till både natur och butiker, restauranger, idrott, skolor och kultur. Industriområdena Kvarnholmen, Nacka strand och Sickla har blivit stadskvarter. Många av de gamla byggnaderna finns kvar och håller vår gemensamma historia levande. Vi bygger för att göra det enkelt och välkomnande för dig som går, cyklar eller åker kollektivt. 2030 kommer tunnelbanan, som tar dig härifrån till T-Centralen på 12 minuter – och lika snabbt tillbaka igen.

 

NAC plattform
Bildkälla Region Stockholm/Sweco
 


En naturban stadskärna

I Centrala Nacka skapas en ny stadsdel med en naturban och modern stadskärna, med en knutpunkt för bussar som ansluter till tunnelbanans slutstation. Här möter naturens lugn stadens puls i ett av Nackas mest centrala lägen. Nacka Forum utvecklas och blir en integrerad del av det nya stadslivet med gångavstånd till vatten och grönområden.


För att läsa mer om de pågående projekten, besök:

Byggnationen av den nya tunnelbanan
Nacka Stad

 

Region Sthlm
Nacka Forum
Nackakommunlogga