Om nacka forum

Nacka Forum

HISTORIEN OM NACKA FORUM

Historien om Nacka Forum börjar år 1967. Det var nämligen då Nackas stadsfullmäktige drog upp riktlinjerna för Sicklaöns framtida utseende. 1968 ritades en översiktsplan av området och planerna på en stor och modern handelsplats tog form. I slutet av 60-talet uppfördes köpcentrumet Skvaltan. Det var då ett barackcentrum som närmast liknade en vilda västernstad, ett provisorium som trots allt kom att uppnå den aktningsvärda åldern 20 år.

År 1978 beslutades hur ett nytt centrum skulle se ut och 1982 hade man utarbetat en stadsplan och ett exploateringsavtal. 1986 sprängdes den första biten ur berget. Det första spadtaget togs den 8 oktober och efter två år, närmare bestämt den 1 mars 1989, välkomnade Nacka Forum sin första kund. År 2008 genomgick centrumet en större ombyggnation och idag är Nacka Forum ett av Stockholms största köpcentrum.

Bli medlem i Nacka Forum

NACKA FORUM IDAG

I Nacka Forum hittar du lokala butikskoncept såväl som internationella aktörer och utbudet innefattar allt från mode och heminredning till service och dagligvaruhandel. Här finns även andra tjänster som banker, mäklarkontor och sjukvård. Nacka Forum har under åren vunnit en rad priser och utmärkelser, bland annat Evimetrix årliga kundundersökning ”Stockholmarnas favoritcentrum”.

Nacka Forum är dessutom det första köpcentrumet i Norden som erhållit en fyrstjärnig kvalitetsmärkning. SGS, världsledande inom certifiering och inspektion granskar regelbundet varje skrymsle, vinkel och vrå för att säkerställa en hög kvalitet – i alla delar av shoppingupplevelsen.