Hållbara produkter från Westfield Täby Centrum.

Jeans - Oscar Jacobson, Tygkasse, sjal - Beyond Retro, Kaffekapslar - Nespresso, Tvål, refillförpackning - Rituals, Handdukar - Lexington, Vegansk makeup, serum - The Body Shop, Örngott, lavendelpåse - Hästens

MED HÅLLBARHET I FOKUS

Omtanke för natur, människa och miljö är viktigt för oss. Här har vi stolt samlat några av de initiativ som våra butiker tagit för att göra världen lite bättre! För mer information om Westfield Täby Centrums egna initiativ, läs mer här.

 

HEM & HUSHÅLL

Nespresso
Inget slår en riktigt god kaffe. Framför allt inte om den är gjord med kärlek och gott samvete. Nespressos kapslar är tillverkade i aluminum, ett faktum som inte bara gör att kaffet behåller sin färskhet utan också att kapslarnas metall är 100 procent återvinningsbar – i all oändlighet. Kapslarna kan återvinnas, med kaffesump och allt, via din närmsta återvinningscentral. Eller så kan du köpa Nespressos återvinningspåse, då är du även med och skänker pengar till Farmer Future Program, ett pensionssparande för kaffeodlare i samarbete med Fairtrade International.

Lexington
Hållbarhet, i alla led, är en viktig del i Lexingtons DNA. De har under lång tid jobbat med hållbara material som bland annat tencel, ekologisk bomull och Oeko-Tex-certifierad material, vilket innehär att produkterna uppfyller höga humanekologiska krav.

Hästens
Produkter som kommer från naturen vill tillbaka till naturen – det är så det ska vara. Hästens använder de finaste naturmaterialen, hållbart producerade och etiskt anskaffade, så att materialen kan få nytt liv en dag. Förutom hållbarhet i själva produktionen månar Hästens även om människans hållbarhet där sömn, återhämtning och avkoppling är viktiga ingredienser, vilket är en av anledningarna till att de tog fram appen Hästens Restore för att uppmuntra till en hållbarare livsstil.

Orngott hastensÖrngott - Hästens, Kaffekapslar, återvinningspåse - Nespresso, Handdukar - Lexington
Atervinningsbara kaffekaplsarÅtervinningsbara kaffekapslar från Nespresso
Handdukar LexingtonHärliga handdukar med hållbart tänk från Lexington Company
Hastens RestoreAppen “Hästens Restore” hjälper till med återhämtning genom ljud och musik

mode & Skönhet

The Body Shop
Under en länge tid har The Body Shop utmärkt sig för sitt stora engagemang för såväl människans som djurens rättigheter och hälften av deras produkter är veganska. De har utsetts till Sveriges mest hållbara skönhetsmärke flera år i rad.

Rituals
Varför köpa en helt ny förpackning om du kan köpa en refill? Rituals går i bräschen för refills, oavsett om det rör sig om dagkräm, handtvål eller doftpinnar. Ett lika ekonomiskt som klimatsmart alternativ till nya förpackningar.

Oscar Jacobson
Oscar Jacobson står för hållbarhet i alla led. Inte bara i fråga om stil, utan även när det kommer till material och användning. Att förlänga ett plaggs livscykel är nämligen den enskilt viktigaste åtgärden klädindustrin kan göra för miljön. Genom att bära ett plagg nio månader längre än genomsnittet minskar utsläppen av koldioxid med 30 procent. Och att välja second hand, framför nya plagg, kan minska koldioxidutsläppen med upp till 90 procent. Det är också anledningen till att Oscar Jacobson lanserade marknadsplatsen Sustain by Oscar Jacobson där du kan köpa, sälja och hyra plagg som stärker den hållbara garderoben.

Beyond Retro
Beyond Retro är Europas ledande butikskedja inom secondhand- och vintagemode. De öppnade sin första butik i London 2002, i Stockholm 2005 och i Westfield Täby Centrum 2021. Genom att handplocka plagg som passar in i den rådande trenden och säsongen tillgodoser de efterfrågan och ger konsumenten en möjlighet att konsumera trendigt, hållbart och unikt.

Beyond Retros bästa tips för en hållbar garderob:
- Tänk igenom dina inköp.
- Ta hand om de plagg du har - laga eller sy om.
- Se till att plagg du tröttnat på får leva vidare genom att till exempel säljas vidare, skänkas eller återvinnas.
- När du vill uppdatera garderoben – handla vintage och second hand.

Beyond RetroTygkasse, sjal - Beyond Retro, Vegansk makeup, serum - The Body ShopTvål, refillförpackning - Rituals, Jeans - Oscar Jacobson
Produkter The Body ShopHållbara produkter från The Body Shop
Refilfrpackning RitualsRefillförpackning från Rituals
Stil Oscar JacobsonSkapa en stil som håller över tid med Oscar Jacobson

goda initiativ

H&M
För små kläder? Trasiga kläder? Eller kläder som gjort sitt? Hos H&M kan du ge dina gamla kläder ett nytt liv genom att lämna in de kläder du tröttnat på eller vuxit ur, så de får de leva vidare istället för att slängas.

Clas Ohlson
Nu är det ännu enklare att hitta Clas Ohlsons miljövänliga produkter tack vare miljömärkningen “Medvetet val”. Den gröna symbolen symboliserar att produkten hjälper dig att leva mer hållbart, har en renare produktion, bättre material eller är miljömärkt. Håll även utkik efter miljömärkningar som Svanen, FSC®, Oeko-Tex och EU Ecolabel.

Apoteket
Du har väl inte missat att du kan, och bör, återvinna gamla eller överblivna läkemedel? Hos Apoteket kan du enkelt lämna in dina överblivna läkemedel. Lägg dem bara i en påse, gärna genomskinlig så personalen enkelt kan se vad det är, och lämna in i butiken. Som medlem i Apotekets kundklubb får du även 500 extrapoäng (max 500 poäng per kalendermånad) när du lämnar in dina överblivna läkemedel. Har du inte vägarna förbi något apotek går det bra att posta in dina överblivna läkemedel så ser Apoteket till att de tas hand om på ett säkert och miljöriktigt sätt.

Scorett
Lämna dina gamla skor i Scoretts Shoe reuse-box och få en värdecheck på 10 procent på ditt nästa köp. En win-win för både dig och skorna. När du väl lämnat in dina skor har de två alternativa vägar att gå. Antingen skänks de vidare till Scoretts samarbetspartner, biståndsorganisationen Human Bridge, som i sin tur ser till att dina skor kommer till behövande, eller så hamnar dina skor hos Scoretts egna skomakaren på huvudkontoret i Varberg. Skor som är i fint skick ges där kärlek och omtanke. Putsas, fräschas upp och lagas vid behov, för att sedan säljas vidare via Scoretts andrahandskoncept REUSE.

HM textilierLåt H&M återvinna dina textilier
Clas Ohlson medvetet valClas Ohlsons miljömärkning “Medvetet val”
Lmna in lkemedel apoteketLämna in dina gamla läkemedel hos Apoteket så de tas hand om på rätt sätt
Lmna in skor scorettLåt Scorett ta hand om dina gamla skor som inte längre kommer till användning