COBRA 75 jaar: Grenzeloos en vrij en De andere Picasso

Midden in ons Stadshart bevindt zich het Cobra museum. Van 2 juni tot en met 8 oktober tonen zij maar liefst 3 tentoonstellingen.

Omdat de Cobra beweging 75 jaar bestaat, vieren zij dit met een tentoonstelling met grootse namen: Grenzeloos en vrij. De tentoonstelling Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat vormt het hoogtepunt van het jubileumjaar waarin het Cobra Museum in Amstelveen de 75e verjaardag van de internationale Cobra-beweging (1948 – 1951) viert! Een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst en een unieke kans om deze revolutionaire en inspirerende werken van dichtbij te bekijken.

Ontdek verrassende combinaties in deze tentoonstelling met 120 kunstwerken van onder meer Klee, Picasso, Appel, Van Gogh, Constant, Miró, Ferlov, Beckmann, Alechinsky, Pollock, De Kooning, Basquiat, Corneille, Van der Gaag, Brown, Schwitters en Munch. En vele andere bekende en minder bekende kunstenaars.

Naast 'Grenzeloos en vrij' zijn er deze periode twee andere tentoonstellingen:

De andere Picasso - terug naar de bron

Het jaar 2023 markeert de 50ste sterfdag van een van de beroemdste kunstenaars uit de 20ste eeuw: Pablo Picasso. Deze tentoonstelling belicht een minder bekend deel van het oeuvre van Picasso. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan Picasso en zijn culturele achtergrond, met als centraal thema zijn liefde voor dans en theater, zijn kindertijd en zijn fascinatie voor keramiek. 

Alle kinderen kunstenaar met Jeroen Krabbé

Deze tentoonstelling geeft een fascinerend inzicht in de wereldwijde tekenkunst van kinderen, maar is ook een eerbetoon aan hun onbevangenheid en spontaniteit. Kinderen kunnen op woensdag en zondag ook hun eigen tekeningen maken in Atelier CoBrA. Deze tekeningen vormen samen een enorm collage-kunstwerk dat tijdens de hele tentoonstelling blijft groeien en voor alle bezoekers in het museum te zien is.

Zomeractie

Van 1 juli t/m 3 september geldt er een speciale zomeractie waarbij het Cobra Museum trakteert!

    • Iedere betalende bezoeker ontvangt een voucher van 10 euro die te besteden is in de museumwinkel of het museumcafe (voorwaarden van toepassing)
    • Bezoekers onder de 18 krijgen gratis toegang.

Bezoek

Het Cobra Museum is 6 dagen per week open van 10.00 tot 17.00 uur. Op maandagen is het museum gesloten. 

Bekijk voor meer informatie over tentoonstellingen en tarieven de website www.cobra-museum.nl

Zie meer
*De aangegeven aanbiedingen zijn slechts indicaties en zijn onderheven aan de voorwaarden Speciale voorwaarden