Je hoeft niet op vakantie te gaan om culinair te genieten. Het eten uit alle werelddelen vind je gewoon in Stadshart Amstelveen. Je kunt dus van eten uit allerlei culturen proeven in jouw favoriete winkelcentrum!

Of je nu gaat voor Aziatisch, Amerikaans, Mediterraans of onze eigen Hollandse keuken, geniet dagelijks van een feestelijke maaltijd of snack en maak je eigen food adventure.

Reisschema

De Aziatische keuken is enorm gevarieerd vanwege de vele bijzondere specerijen en kruiden die worden gebruikt.
Je vindt er traditioneel veel rijst- en noedelgerechten in combinatie met de lekkerste vis of juist talloze vegetarische gekruide gerechten, zoals curry's.

Ben je er klaar voor om je smaakpapillen op de proef te stellen? Kom dan langs in Stadshart Amstelveen en beleef de verscheidenheid aan gerechten die de Aziatische keuken te bieden heeft. Van de Japanse sushi of ramen bij Tokyo Ramen, Izakaya Tanuki en Sushi Time, tot aan de Indonesische street food van Toko Gembira. Proef ook zeker de heerlijke Vietnamese pho bij Saigon Câphé, want deze mag je eigenlijk niet missen. Ga op food adventure in Stadshart Amstelveen, Everyday Tasty!

Als je zin hebt om een makkelijke en snelle maaltijd te halen, dan zit je helemaal goed in de Amerikaanse hoek van Stadshart Amstelveen. Bij de keuken uit de Verenigde Staten denken we al snel aan comfort food, van burgers tot aan zoete lekkernijen . "A little comfort food never hurt anybody, right?"

Amerikaanse lekkernijen vind je genoeg in je food tour door Stadshart Amstelveen. Geef je helemaal over aan de guilty pleasures van dit uitbundige continent. Pak een Latte bij Starbucks en verwen jezelf met een heerlijke donut van Dunkin' Donuts tijdens het shoppen. Hierna kun je er weer helemaal tegenaan. Kies in de avonduren voor een burger van Bar Dixie, om de sfeer te proeven van de zuidelijke staten. Liever even snel een burger halen voor on the go bij een bekende keten? Waar zouden we zijn zonder McDonald's?

Er is geen keuken zo divers als de Mediterrane keuken.
Het kenmerkt zich voornamelijk door het gebruik van pure
en verse ingrediënten uit de directe omgeving van het Middellandse Zeegebied. Zo worden keukens als die van Spanje, Griekenland en zelfs Marokko en Albanië gecombineerd. In Stadshart Amstelveen kun je niet weg zonder één van deze gerechten geproefd te hebben.

Voor een gezonde maaltijd met pure en verse ingrediënten kies je één van deze hotspots in Stadshart Amstelveen. Proef de verfijnde Mediterraanse gerechten bij DAY Foodbar of geniet van Italian street food van de onlangs geopende Strada. Ga je thuis koken? De olieën en toppings van Oil & Vinegar brengen je in de Zuid-Europese sferen. En helemaal makkelijk zijn de vegetarische delicatessen van Maza (mmm, hummus). Sluit je bezoek af met Italiaans ijs van Patagonias.
Keuze genoeg, dus kom vooral terug voor een volgende ronde!

Home sweet home Nederlanders houden van simpel en smaakvol en dat zie je ook terug in onze eigen gerechten en heerlijke tussendoortjes, zoals stroopwafels, poffertjes en die kakelverse haring. Doordat de Nederlandse keuken veel gerechten kent uit andere culturen, zou je haast vergeten dat onze traditionele recepten ook nog wat speciale aandacht verdienen. Een wereldreis begint en eindigt altijd weer thuis.

Doe eens gek en go Dutch for a day! Start je dag met koffie en appelgebak bij Anne&Max, proef de verse haring van Koning de Visspecialist en eindig je dag met een bietenburger bij BLVD café. Mocht je tijdens het shoppen nog wat lekkere trek hebben, dan kun je altijd een toetje voor onderweg halen bij Dutch Homemade (yummie, macarons). Stadshart Amstelveen, Everyday Delicious!