Geschiedenis

Histoire

1950 - 1960

Winkels met bovenwoningen aan de Rembrandtweg zijn in de jaren vijftig de eerste aanzet geweest voor het huidige Stadshart Amstelveen. In de jaren zestig werd winkelcentrum Het Binnenhof geopend, één van de eerste moderne winkelcentra in Nederland. Amstelveen kreeg ook landelijke bekendheid met de staande Meanderflats van architect Arthur Staal langs Rijksweg A9. In de daarop volgende jaren 70 werd het het V&D-warenhuis en het Cultureel Centrum aan Plein 1960 gerealiseerd. 

1988 - 1989

In 1988 werd Het Binnenhof overdekt en in het daarop volgende jaar startte het project tot vernieuwing en uitbreiding van het Stadshart. Het doel van dit project was om de vier aparte winkelgebieden tot een winkelcentrum te maken en te zorgen voor meer levendigheid met horeca, een poppodium en het concentreren van diverse culturele functies aan het Stadsplein. 

1993 - HEDEN

In 1993 werd een publiek private samenwerking opgericht ter ontwikkeling en realisatie van het plan Stadshart Amstelveen welke in 1998 is opgeleverd. In 2008 hebben we het 10-jarig jubileum van Stadshart Amstelveen gevierd. Tot op de dag van vandaag wordt er continue gewerkt aan een nog stijlvoller en completer winkelaanbod voor de bezoekers.