everydaygreen

duurzaamheid

Duurzaamheid is voor stadshart amstelveen van groot belang. We werken elke dag hard om ons centrum zo groen mogelijk te houden. wist je dat...

  • Om groen te blijven, we zoveel mogelijk recyclen? Plastic, glas, papier, karton en keukenafval, niets komt op de vuilnishoop terecht.
  • Er verschillende inzamelpunten zijn voor het recyclen van kleding, waaronder onze eigen container van Sympany. Te vinden in het Binnenhof tegenover Pearle.
  • Stadshart Amstelveen een partner is van Too Good to Go? Met deze app wordt voedselverspilling bestreden.
  • 7298m2 van de daken van Stadshart Amstelveen daktuinen zijn, en er bijenkasten en insectenhotels aanwezig zijn?
  • Onze autowasservice We Love Clean de duurzaamste wasstraat van Nederland is? Met slechts een kopje water per wasbeurt en alleen ecologische producten maken zij je auto schoon terwijl jij winkelt.
  • Je je autobanden gratis kunt oppompen bij Band op Spanning in de Stadspleingarage? Door de juiste bandenspanning verbruik je minder brandstof en daardoor minder CO2 uitstoot.
  • We regelmatig worden onderworpen aan externe audits voor milieuvriendelijk gebouwenbeheer? Hiermee hebben wij een BREAAM duurzaamheidscertificaat behaald.
  • We jaarlijks inzamelingacties organiseren voor o.a. Stichting Kinderen Kankervrij? Bovendien organiseren we elk jaar URW4Jobs, waarbij we werkzoekenden d.m.v. trainingstrajecten koppelen aan banen bij onze winkels.
  • We jaarlijks een kinderboekeninzameling houden met de Lions Club t.b.v. vluchtelingen en kinderen in armoede?

100%

van onze verlichting LED verlichting is?

24

oplaadpunten voor elektrische voertuigen aanwezig zijn?

100%

van ons afval wordt gerecycled?

100%

van onze elektriciteit groen is?

"Wij werken aan een groen Stadshart Amstelveen, en dat is merkbaar in onze dagelijkse operatie"

green heroes

Onze winkels helpen graag mee aan een betere wereld

De Bijenkorf staat voor stijl en kwaliteit, maar ook voor verantwoordelijkheid en een duurzamere levensstijl. Zie je een Groene Bij op een productkaartje in de winkel? Dit laat zien dat een product of service duurzamer is. Je kunt hier op letten tijdens het shoppen en zo bewust stappen zetten naar een duurzame levensstijl.

Bij Purdey zijn de duurzame artikelen te herkennen aan het speciale Eco Friendly label. Steeds meer artikelen zijn gemaakt van gerecyclede materialen, organic grondstoffen of worden er, zoals bij onze denims, nieuw technieken gebruikt. Hierdoor wordt er 66% minder water verbruikt. Dit is te herkennen aan ons Less Water label.

Onze duurzame items herkent u aan het groene label 'I WEAR. I CARE.' Naast de perfecte pasvormen en comfortabele modellen hoort daar voor ons ook de duurzame en eerlijke productie van deze kledingstukken bij.

Het is helemaal niet erg als je niet 100% plantaardig eet, maar we kunnen samen wel wat planeetaardiger worden. Hier zet Anne&Max zich dan ook vol voor in. Door bijvoorbeeld de opzet van de direct trade met de koffieboeren in Peru, op zoek te gaan naar de eerlijke prijs voor koffie en steeds meer vega(n) opties aan te bieden op onze menukaart.

Join the refill revolution bij The Body Shop. Kies je hervulfles, vul het met een product naar keuze, zoals shower gel, hand wash, shampoo of conditioner en personaliseer je fles met stickers. Gebruik het product en kom vervolgens terug om je fles te opnieuw te vullen.

Reizen maakt je wereld groter en verruimt je blik. Maar om volgende generaties ook te laten genieten van al het moois op deze wereld, is het belangrijk dat we steeds bewuster reizen. Daarom heeft TUI in 2021 Fair Travel geïntroduceerd: een pakketreis waarmee je samen met TUI bijdraagt aan een eerlijke vakantie met een positieve impact.

kitikate heeft een breed assortiment duurzame en biologische baby- en kinderkleding, gemaakt van 100% biologisch katoen en met het Global Organic Textile Standard-keurmerk (GOTS). GOTS is een internationaal keurmerk dat beoordeelt of textiel milieuvriendelijk en sociaal verantwoord is geproduceerd.

Geef je oude jeans een tweede leven! We verzamelen de jeans en laten ze verwerken tot nieuwe stoffen, die vervolgens weer worden gebruikt voor nieuwe kleding. Doe je mee? Dan krijg je van ons € 10,- korting*!

De kernwaarde voor Dille & Kamille is duurzaamheid. In onze gehaaste wereld wil Dille & Kamille laten zien dat het anders kan en inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur. Dat doen we met ons assortiment – natuurlijke duurzame materialen en grondstoffen, zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en zo weinig mogelijk plastic- , maar ook met acties als Green Friday en met handige tips en recepten.

We Love Clean is de duurzaamste wasstraat van Nederland! Met maar één kopje water per wasbeurt zorgen zij voor een schonere auto, terwijl jij winkelt, én een schonere wereld.

Schoenmakerij ShoeCare repareert jouw schoenen met eersteklas reparatiematerialen, en geeft jouw beschadigde schoenen zo een tweede leven. Zo ben je duurzaam bezig en het is nog goedkoper ook.

The Golden Thread staat bekend om uitstekende reparatiekwaliteiten. Zij zorgen dat je kledingstuk snel en vakkundig wordt gerepareerd en/of gestoomd, en zo red jij weer een kledingstuk van de afvalstapel.