Vanliga frågor & svar OM parkering

Det är 3 timmars fri parkering per dag i garaget. Därefter kostar parkeringen 20 kr/startade 30 minuters period. Har du stått parkerad mindre än 3 timmar är det bara att köra ut ur garaget.

Om du är medlem i Nacka Forum och har registrerat din bil på vår hemsida (innan inkörning i parkeringsgaraget) så får du parkera gratis på kvällar efter kl 18.00 (till garaget stänger kl 22.00) och hela helgen (lördag och söndag till garaget stänger kl 22.00). Så här gör du för att ta del av erbjudandet:

Steg 1: Registrera dig som medlem i Nacka Forum och logga in på nackaforum.se.

Steg 2: Registrera din bil i vårt parkeringssystem via ett formulär här. Observera att du behöver vara inloggad på nackaforum.se för att kunna registrera din bil, är du inte inloggad kommer du inte åt formuläret.

Steg 3: Invänta ett mail eller sms (beroende på vilka kontaktuppgifter du har uppgett) från Autopay där du får bekräfta din registrering.

Du betalar alltid i efterskott! Det finns 4 olika betalningsalternativ:

Betalautomat
Betala med kort i betalautomaten när du lämnar garaget. Alla betalautomater hittar du i våra entréer.

Betala i efterhand
Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på nackaforum.se.

Automatisk betalning
Koppla ditt kort på parkman.nu så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i ett garage med Autopay.

Faktura
Om du väljer att åka in och ut ur garaget utan att göra någonting av ovan alternativen skickas en faktura till fordonsägaren.
En fakturaavgift på 49 kr tillkommer.

Betala direkt på parkmans hemsida, klicka här för att komma dit.

Du registrerar enkelt ditt betalkort via parkman.nu för automatisk betalning. I samband med denna registrering får du möjlighet till automatisk betalning i alla Autopay garage. Du kan fortfarande avsluta och betala din parkering via betalautomaten om du önskar.

All kortbetalning samt registrering sker via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning. Du kan endast registrera ett kort.

Om du har en företagsbil där företaget står för alla dina alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort på parkman.nu och alla parkeringsavgifter dras automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar i garaget.

Om du leasar en bil så faktureras det företag som äger bilen och de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du Nacka Forum med hyrbilen kan du betala avgiften direkt i betalautomaten, eller betala din avgift online inom 48 timmar på nackaforum.se.

Fakturaavgiften kostar 49:-.

Kameran tar bara bild på registreringsnumret, ingenting runtomkring. Vi följer kameralagen.

När du kör in och ut ur garaget registrerar kamerorna din bils registreringsnummer och mäter av hur länge du har varit inne i garaget. Har du stått parkerad under 3 timmar kan du bara åka ut, annars måste du betala för den extra tiden. Om du knappar in ditt registreringsnummer i betalautomaten kan du se hur länge du har stått parkerad och om du har ett belopp att betala.

Enligt kameralagen, vilket är 60 dagar. Besluten ger Länsstyrelsen.

Fakturan skickas till fordonets ägare.

Om du byter bil är det viktigt att du tar bort det registreringsnumret från ditt registrerade konto och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för den bilens parkeringskostnader.

Beroende på vilket land bilen kommer ifrån kan vi läsa av bilens registreringsnummer, bäst är att betala i betalautomaten.

Vi har 28 st elbilsplatser på plan 0. Du hittar dem enklast genom att köra in i garaget från Skvaltans väg.

Motorcykelplatser finns utmärkta på flera ställen i garagen, vänligen följ anvisningar. Alla registreringsnummer som blir avlästa får betala parkering inklusive motorcyklar och mopeder. Det sitter kameror som läser av även bakskylten om det bara finns en nummerskylt bak.

Behöver du kvitto i efterhand kontaktar du vår parkeringsleverantör Parkman på 08-734 90 00 eller parkman.nu.

Står du mindre än 3 timmar är det bara att åka ut. Du behöver inte hämta någon biljett, ställa p-skiva eller gå till automaten och betala.

Garagets maxtakhöjd är 2.30 meter. Fordonets höjd får således vara max 2.30m.