Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij Westfield Mall of The Netherlands. We werken er elke dag hard aan om onze mall zo groen mogelijk te houden.

Om groen te blijven, recyclen we zoveel mogelijk: we recyclen al het plastic, glas, papier, karton en keukenafval. We zorgen er ook voor dat al ons restafval wordt gebruikt voor energieopwekking. Om het gebruik van elektrische auto’s aan te moedigen, hebben we 103 oplaadpunten in onze parkeergarages geïnstalleerd. En we hebben een spectaculaire Green Wall aan de buitenkant van de mall waar maar liefst 25.000 plantjes klimmen in groei en bloei tegen het pand aan.

Maar onze wereld is groter dan onze mall alleen. Samen met onze retailers proberen we de wereld elke dag een stukje beter te maken en onze bezoekers te inspireren om groener te leven.

Lees verder om te ontdekken wat wij doen en zullen blijven doen.

 

100% We recyclen al het plastic, glas, papier, karton en keukenafval
103 Oplaadpunten in onze parkeergarages geïnstalleerd
25.000 Plantjes in groei en bloei tegen het pand aan het klimmen

GREEN GIVING PROJECT

Op 18 maart 2022 viert Westfield Mall of the Netherlands haar eerste verjaardag. Een mooi moment om wat terug te geven aan onze lokale community. Op 18 maart vieren we daarom ook de lancering van het "Green Giving" project waarbij we in samenwerking met gemeente Leidschendam-Voorburg een bijdrage leveren aan de herbebossing en verdere beplanting van het nieuwe natuur- en recreatiegebied de Nieuwe Driemanspolder.

Our green hero's

Bij The Avocado Show wordt elke culinaire creatie vol liefde bereid met gecertificeerde en duurzaam geteelde avocado’s. Onze missie is om een glimlach op het gezicht van avocado liefhebbers over de hele wereld te toveren en duurzame avocado productie te promoten.
Onze Pindakaas is lekker, gezond en goed voor de aarde. Wanneer iets circulair kan of minder impact op de wereld kan hebben, zullen we daar altijd naar streven. Ook produceren wij energieneutraal en werken we zoveel mogelijk met glas en andere goed recyclebare materialen.
Toni & Guy doet als partnersalon mee aan de #AuthenticBeautyMovement. Wij verkopen de professionele veganistische en PETA-gecertificeerde haarverzorgingslijn van Authentic Beauty Concept en bieden onze klanten zo een groen alternatief voor haarverzorging.
Onze meest duurzame jeans zijn gemaakt van 20% gerecycled post-consumer katoen. Met deze jeans brengen wij het verleden naar het heden, en jij neemt ze mee naar de toekomst.
Onze duurzame items herkent u aan het groene label 'I WEAR. I CARE.' Naast de perfecte pasvormen en comfortabele modellen hoort daar voor ons ook de duurzame en eerlijke productie van deze kledingstukken bij.
Het is helemaal niet erg als je niet 100% plantaardig eet, maar we kunnen samen wel wat planeetaardiger worden. Hier zet Anne&Max zich dan ook vol voor in. Door bijvoorbeeld de opzet van de direct trade met de koffieboeren in Peru, op zoek te gaan naar de eerlijke prijs voor koffie en steeds meer vega(n) opties aan te bieden op onze menukaart.
Om onze wereldwijde en sociale impact te verbeteren, zijn we gedreven door een langetermijnvisie van een meer GELIJK, INCLUSIEF en RESPECTVOLLE samenleving. Dit laten we tot uiting komen door de diversiteit in onze uitingen en door kritisch te kijken naar onze collectie, verpakkingen, distributie, leveranciers, materialen en productieprocessen.
Uiteraard proberen wij als fotostudio ook bij te dragen aan een duurzame wereld. Tijdens de vele fotoshoots maken onze fotografen gebruik van verschillende achtergronden. Wij kiezen bewust voor papieren rollen die vaak en lang gebruikt kunnen worden. Ook nog mét beschadigingen. Onze professionals zorgen er tijdens de nabewerking gewoon voor dat dit niet te zien is op jouw foto's!
De Originele Desert Boot in een Vegan uitvoering is een eerlijke en duurzame variant van de klassieke leren Desert Boot. Geproduceerd in Portugal en met FSC gecertificeerde crèpe zolen. Een ethische update gewijd aan een veganistische lijfstijl. Daarnaast zijn de dozen en tassen bij Clarks geproduceerd van gerecycled materiaal.
Wist je dat maar liefst 30% van ons menu vegetarisch of vegan is? We denken dat ons verrassende plantaardige menu zelfs een paar niet-vegans zal inspireren om van tijd tot tijd van keuze te wisselen!
Auping Evolve is het eerste volledig circulaire matras ter wereld. Dat betekent dat elk bestanddeel van dit matras eindeloos hergebruikt kan worden. En dit matras is niet alleen goed voor het milieu, het is óók heel goed voor je nachtrust. Want door het gebruik van innovatieve materialen, is het matras heel zacht en ook nog eens extra lekker ventilerend. Auping Evolve ligt eindeloos lekker.
De gebreide kleding, T-shirts en polo's van A Fish Named Fred zijn allemaal gemaakt met GOTS-certificering. Dit betekent dat we duurzame productieprocessen gebruiken die voldoen aan de Global Organic Textile Standards. Het katoen wordt geteeld zonder gebruik te maken van pesticiden en alle verfstoffen zijn milieuvriendelijk en chemicaliën-vrij.
Join the refill revolution bij The Body Shop. Kies je hervulfles, vul het met een product naar keuze, zoals shower gel, hand wash, shampoo of conditioner en personaliseer je fles met stickers. Gebruik het product en kom vervolgens terug om je fles te opnieuw te vullen!
Ontdek onze collectie aan clean, vegan en reef friendly beautyproducten die positief bijdragen aan je huid én de wereld om ons heen. Van planeetvriendelijke make-up, skincare, haarverzorging tot lichaamsverzorging – dit is genieten zonder schuldgevoel.
Reizen maakt je wereld groter en verruimt je blik. Maar om volgende generaties ook te laten genieten van al het moois op deze wereld, is het belangrijk dat we steeds bewuster reizen. Daarom heeft TUI in 2021 Fair Travel geïntroduceerd: een pakketreis waarmee je samen met TUI bijdraagt aan een eerlijke vakantie met een positieve impact.
Kinepolis verzamelt PET-flessen voor een goed doel wat we steunen: Stichting Bio. Stichting Bio draagt zorg voor kinderen met een beperking. Bio verzorgt ontspanning op een plek waar de handicap even niet leidend is en waar het hele gezin kan genieten van de buitenlucht en activiteiten die vrolijkheid, gezelligheid en verbinding brengen.
Onze Elora sieraden zijn gemaakt van 100% gecertificeerd & gerecycled zilver: gebruikte zilveren sieraden en voorwerpen worden gesmolten en gevormd tot nieuwe sieraden. Goed voor de planeet, minder afval en de sieraden zijn ook nog eens heel erg leuk om te dragen!
We zijn geleidelijk onze focus aan het verleggen naar het ontwerpen van kleding gemaakt van verantwoord textiel om iets te doen aan de grote druk die de mode-industrie legt op de kostbare hulpbronnen van de natuur.