Tunnel Werkzaamheden

Tussen 4 februari en 18 mei worden op werkdagen werkzaamheden uitgevoerd aan de tunnels van de N14 door Rijkswaterstaat. Dit kan tot vertragingen leiden. Informatie over omleidingen vind je hier en actuele verkeersinformatie vind je hier.

DUURZAAMHEID SPEELT EEN BELANGRIJKE ROL BIJ WESTFIELD MALL OF THE NETHERLANDS. WE WERKEN ER ELKE DAG HARD AAN OM ONZE MALL ZO GROEN MOGELIJK TE HOUDEN.

Om groen te blijven, recyclen we zoveel mogelijk: we recyclen al het plastic, glas, papier, karton en keukenafval. We zorgen er ook voor dat al ons restafval wordt gebruikt voor energieopwekking. Om het gebruik van elektrische auto’s aan te moedigen, hebben we 103 oplaadpunten in onze parkeergarages geïnstalleerd. En we hebben een spectaculaire Green Wall aan de buitenkant van de mall waar maar liefst 25.000 plantjes klimmen in groei en bloei tegen het pand aan.

Maar onze wereld is groter dan onze mall alleen. Samen met onze retailers proberen we de wereld elke dag een stukje beter te maken en onze bezoekers te inspireren om groener te leven.

Lees verder om te ontdekken wat wij doen en zullen blijven doen.

ONTDEK MEER
100% WE RECYCLEN AL HET PLASTIC, GLAS, PAPIER, KARTON EN KEUKENAFVAL
103 Oplaadpunten in onze parkeergarages geïnstalleerd
25.000 Plantjes in groei en bloei tegen het pand aan het klimmen
2200 ZONNEPANELEN GEPLAATST

LIVERA

Het Chantelle One-assortiment maakt gebruik van een innovatieve vezel, die oplosmiddelvrij en recyclebaar is.

Tijdens de productie werken wij met recyclebare materialen en verminderen het productie afval tot het minimum. Jouw gebruikte Chantelle One product(en) kan je retourneren. De producten worden samen met, het materiaal dat verloren is gegaan tijdens de productie, gesmolten en omgezet in microbeads die gebruikt worden om de elementen te vervaardigen waaruit de nieuwe Chantelle One-producten bestaan.

ONTDEK MEER

LUSH

Bij Lush leggen we de nadruk op verse ingrediënten, strijden tegen dierproeven en overbodige verpakkingen reduceren.

65% van onze collectie is verpakkingsvrij. Waar we wel verpakking gebruiken, werken we altijd circulair. Onze verpakte producten zijn altijd verpakt in 100% gerecycled materiaal. De lege, gebruikte potjes en flesjes ontvangen we door ons statiegeldsysteem van onze klanten terug, om vervolgens in onze Green Hub weer te upcyclen naar nieuwe verpakkingen.

ONTDEK MEER

PHASE EIGHT

We doen er alles aan om het beter te doen en ons doel is om tegen 2030 100% van onze collecties verantwoord in te kopen.

ONTDEK MEER

TRIUMPH

Triumph Flex Smart, een concious serie bij Triumph ivm gerecycelde stoffen en maatrange oftewel minder afval.

ONTDEK MEER

PME LEGEND

Recycle your denim

Lever je oude jeans in bij de PME Legend store en geef hem een tweede leven! Dit kan een jeans zijn van PME Legend, maar ook van een ander merk. Wij laten de jeans verwerken tot nieuwe stoffen, waar weer nieuwe kleding van wordt gemaakt. Zo maken we denim samen circulair.

ONTDEK MEER

ZEST

Bij Zest gebruiken we alleen 100% gerecyclede en recyclebare bekers voor onze heerlijke verse sappen, (vegan) milkshakes en fruit iced tea's.

ONTDEK MEER

MSCH COPENHAGEN

MSCH Copenhagen zet zich in om de footprint die onze kleding achterlaat tot een minimum te beperken, maar als bedrijf dat transparantie en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel heeft staan, willen we ons niet identificeren als een duurzaam merk, aangezien de realiteit is dat de mode-industrie niet duurzaam is en waarschijnlijk nooit helemaal zal zijn.

In plaats daarvan werken we eraan om onze klimaatimpact zoveel mogelijk te verkleinen.

Let vooral op de kleding die we labelen met Join the Change.

ONTDEK MEER

THE BODY SHOP

Refill

Inmiddels heeft bijna iedere winkel van The Body Shop een hervulstation waar we refills aanbieden voor een selectie van onze populairste shampoos, conditioners, showergels en handwashes. In totaal hebben we al ruim 45.000 flessen bespaard!

ONTDEK MEER

 

CFT

Wij gebruiken ethische ingrediënten en accessoires van hoge kwaliteit van duizenden producenten, boeren en experts over de hele wereld. Mede dankzij ons CFT-programma kunnen onze leveranciers investeren in gemeenschapsprojecten gericht op bijvoorbeeld onderwijs, gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen. We zijn er erg trots op dat we met dit programma zoveel economische en sociale impact bereikt hebben in de wereld.

ONTDEK MEER

CLARKS

De Velhill schoenen, die gemaakt zijn met onze beproefde Polyveldt-methode, zijn daarnaast vervaardigd met een minimaal gebruik van lijm en richten zich op het verminderen van afval voor een verminderde impact op het milieu.

  • Bovenwerk in verantwoord verkregen hoogwaardig leer
  • De Cushion Luxe-sok biedt gerichte demping onder de voet
  • Ademende voering en sok in leer
  • Een hars rubberen buitenzool biedt veel grip
ONTDEK MEER

WATERDROP

Duurzaamheid is geen privilege - het is een vereiste. Sinds dag 1 zetten we ons in voor een wereld zonder plastic flessen. In tegenstelling tot dranken in plastic flessen hebben onze cubes alleen schoon drinkwater nodig: met een besparing van 98% aan plastic en CO2 komen we steeds dichter bij dit doel.

Maar dat is nog niet alles, we zijn ook een milieuvriendelijk bedrijf. Bij elke verkochte verpakking halen we één plastic fles uit het milieu - dat is een waterdrop® belofte.

ONTDEK MEER

GUESS

Als een weerspiegeling van onze inzet voor de planeet, staan wij als een waarde-gedreven merk, voortdurend op zoek naar meer duurzame materialen.
De belangrijkste items van GUESS worden gebrandmerkt als GUESS Eco als ze zijn gemaakt met materialen die de voorkeur hebben voor het milieu, waarbij schadelijke processen en verfraaiingen worden vermeden, evenals innovatieve productiemethoden die hun impact op het milieu verminderen.

ONTDEK MEER

RIVIERA MAISON

Earth & Mind is het duurzaamheidsproject van Rivièra Maison waarin wij trots onze ambities op het gebied van duurzaamheid laten zien. Onze visie is eenvoudig: creëer een ambitieus, wereldwijd, home & lifestyle merk met een unieke handtekening en handschrift, altijd met respect voor onze planeet, mensen en gemeenschap.

Het Earth & Mind Programma weerspiegelt het werk dat we doen voor duurzame ontwikkeling en onze verbintenissen voor de toekomst, inzake duurzaamheid.

ONTDEK MEER

AMERICA TODAY

Buy Today, Care For Tomorrow

We willen verantwoordelijk te werk gaan en bijdragen tot een duurzamere kledingindustrie. We willen je een collectie bieden die is geproduceerd met respect voor mens en milieu. Zijn we er al? Zeker niet! Maar we werken er elke dag hard aan om de duurzaamheid van onze producten te verbeteren.

Om jou, onze klant, te helpen bij het maken van bewuste keuzes, willen we transparant zijn over onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Daarom zijn we er trots op ons duurzaamheidsrapport voor 2021. Hier vind je ook onze verslagen voor 2018, 2019 en 2020.

Onze duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op vier pijlers: Transparantie en verantwoordelijkheid in de toeleveringsketen, respect voor de mensenrechten, duurzame producten en eigen activiteiten en donaties.

ONTDEK MEER

LEVIS

We willen betere keuzes en betere kleding maken. Want wanneer wij iets beters maken, kun jij iets beters kopen. En wat je beter koopt, kun je langer dragen, dus koop je minder en verspil je minder. We hebben onze campagne 'Koop beter, draag langer' in 2021 gelanceerd: een mantra en beweging die meer bewuste aankoopbeslissingen aanmoedigt. Maar belangrijker is dat we kijken naar ons eigen verbruik van hulpbronnen en stappen zetten om de circulariteit van onze producten te verbeteren en innovaties te initiëren die positieve veranderingen teweeg kunnen brengen in de industrie. Kleding ontwerpen voor circulariteit betekent dat je recyclebare en herbruikbare materialen moet toepassen die steeds opnieuw in te zetten zijn, waardoor het gebruik van hulpbronnen in het productieproces wordt verminderd. Bekijk hoe we ons voorbereiden om circulair te zijn.

ONTDEK MEER

TOMO

Wij zijn TOMO, het nieuwe warenhuis met een missie! Als eerste winkelketen ter wereld brengen wij stijlvolle én duurzame mode, beauty en lifestyle bij elkaar onder één dak. Laat je inspireren en ontdek de mooiste items van meer dan 100 nationale en internationale missie gedreven merken.

ONTDEK MEER

MUNIE & CO

Munie&Co; biedt een breed scala aan stijlen en exclusieve merken, van casual tot luxe, van nieuw tot vintage, waardoor het een perfecte plek is voor iedereen die op zoek is naar de nieuwste trends in streetwear. Wij bieden ook een sneaker laundry aan, om langer van je gympen te genieten.

ONTDEK MEER

NELSON

RECYCLEBOX: REDUCE YOUR FOOTPRINT
Eindelijk kunnen schoenen verantwoord worden weggegooid zonder te vervuilen. Vanaf nu kunnen in alle 110 Nelson winkels schoenen worden ingeleverd in onze speciale recyclebox. Na het inleveren van de schoenen, zullen deze gerecycled worden tot nieuwe grondstof waarvan vervolgens deurmatten, voetbalvelden of nieuwe schoenen kunnen worden gemaakt.

ONTDEK MEER

RITUALS

Bij Rituals geven we om de maatschappij en de aarde. Met behulp van onze drie duurzaamheidspijlers, Clean, Conscious & Caring, willen we onszelf en onze planeet blijven verbeteren. Onze B Corp™-status is nog maar het begin, want we werken elke dag hard aan positieve duurzame veranderingen.

ONTDEK MEER

PAD THAI

Onze Pad Thai en Snacks worden geserveerd in onze zelfontworpen milieuvriendelijke take-away boxen. Onze rijst en curries worden geserveerd in onze 100% composteerbare borden en kommetjes gemaakt van palmblad. Palmblad is een natuurlijk restafval product van palmboom plantages.

Ons bestek bestaat uit een combinatie van milieuvriendelijke materialen. Ons bestek is gemaakt van bamboe hout dat 100% biologisch afbreekbaar is. Onze nieuwe lepels zijn gemaakt van suikerriet. Het restafval van geperst suikerriet is zeer sterk en geheel splintervrij. Hierdoor maken we optimaal gebruik, van wat voorheen gezien werd als afval, en is het zelfs afwas bestendig.

Momenteel zijn we bezig met het testen van een compost machine. Ons uiteindelijke doel is om al het natuurlijke afval te verwerken tot compost zodat we het weer terug kunnen geven aan de natuur. Zo maken we de cirkel rond!

ONTDEK MEER

JOE MERINO

Joe ontwikkelt al sinds 2011 het perfecte basics merinowol-assortiment voor de man die gelooft in stijlvolle eenvoud. Onze uitgangspunten: verfijnd, luxe, kwalitatief, duurzaam en met een ruime keuze in kleuren voor de best mogelijke prijs.

Drie jaar geleden zijn we in samenwerking met The Knitwit Stable in Baambrugge zijn begonnen om truien te maken van 100% Nederlandse wol. Lekker dicht bij huis. We noemden deze collectie Jan Merino en hebben alleen al in 2022 de wol van 700 Nederlandse schapen een betere bestemming kunnen geven.

Laat je inspireren en ontdek de mooiste items van meer dan 100 nationale en internationale missie gedreven merken.

ONTDEK MEER

GARCIA

CSR - THEN, NOW AND FOREVER We are a fashion brand in the business of dressing families. Just like any family, we aren't perfect. But like all families, we try to do better every day- especially when it comes to sustainability. Where other brands might refer to corporate social responsibilities, we prefer to call ours Family Values… and if you want to get to know us, you'll have to get to know them too.

Although not all parts of the GARCIA family have been sustainable in the past, we are now working hard, step by step.

ONTDEK MEER

JEANSCENTRE

THERE FOR THE PLANET
Bij JC zijn we niet alleen 'there for you', maar ook 'there for the planet'. We doen er alles aan om onze ambities te laten slagen. Van biologisch katoen tot gerecycled garen. En van groene energie tot fairtrade coffee en LED lampen in onze winkels. En ook al hebben we nog een lange weg te gaan, samen kunnen we écht een verschil maken. Wij doen ons uiterste best. Doe je mee? Lees hieronder meer over de de stappen die we tot nu toe hebben gemaakt

ONTDEK MEER

ANNE & MAX

Wij zijn een huiskamer voor onze gasten en creëren kleine momenten van onbezorgd geluk en geborgenheid terwijl we goed zorgen voor alles wat dat geluk mogelijk maakt. Een kleine greep van wat wij al doen:

  • Wij hebben een direct trade opgezet met de koffieboeren in Peru. Onze Huiskamer Espresso is volledig bio, single origin en direct trade.
  • Onze menukaart is volledig avocadovrij
  • Wij werken met veelal bio, biodynamische, fairtrade, direct trade of gewoon hele goede eerlijke producten
  • Vanaf 2019 zijn wij partner van MVO Nederland en hebben wij ons aangesloten bij het Future Proof Coffee Collective
  • Meer dan 80% van onze producten op onze menukaart is bio
ONTDEK MEER

BAKKER VAN MAANEN

Bij Bakker van Maanen geloven wij in de kracht van goed brood, boordevol vezels, voedingsstoffen en vitaminen. En een goed product begint natuurlijk bij een goed proces. Daarom zijn wij bezig met het maken van steeds verantwoordere keuzes. Om het iedere dag weer een beetje beter te doen.

Ook zoeken wij naar manieren om ons plasticverbruik te verminderen. Daarom bieden wij in onze winkels jou de keuze om gebruik te maken van een katoenen herbruikbare broodzak, die wij speciaal ontwikkeld als alternatief op onze plastic zakken. Natuurlijk staat het jou vrij een eigen broodzak mee te nemen. Én bieden wij jou de mogelijkheid te kiezen voor een kartonnen broodclip.

ONTDEK MEER

AUPING

We dromen van een uitgeruste wereld en daar zetten we ons elke dag voor in. Mensen goed laten slapen, vinden we heel belangrijk. Maar we gunnen óók de planeet wat rust. Dus produceren we in Deventer, op maat en met zo min mogelijk verspilling.

De wereld verandert. En wij - en onze matrassen - veranderen mee. Zo maken we onze dromen waar. Zo rust Auping de wereld uit.

Ontdek het volledige duurzame assortiment van Auping bij Auping Store Leidschendam in Westfield Mall of the Netherlands!

ONTDEK MEER

GERRY WEBER

GERRY WEBER denkt vandaag al aan morgen. We bepalen zelf onze toekomst.

GERRY WEBER wil dat onze mode altijd met een goed gevoel kan worden gedragen. Naast flatterende modellen en comfortabele pasvormen hoort daar voor ons ook de duurzame en eerlijke productie van kledingstukken bij. We verplichten ons daarom met onze duurzame collectie 'I WEAR. I CARE.' tot een respectvolle omgang met hulpbronnen, mensen, flora en fauna.

Onze duurzame mode herkent u aan het groene label 'I WEAR. I CARE.'.

ONTDEK MEER

AMERICAN BOOKSTORE

ABC neemt boekdonaties aan voor Better World Books, een goed doel gebaseerd in Engeland dat de boeken doorgeeft aan plekken die het nodig hebben (bibliotheken op plaatsen waar boeken moeilijk te krijgen zijn), of de boeken plaatselijk verkoopt en dat geld weer inzet voor initiatieven die lezen en leren lezen aanmoedigen.

ONTDEK MEER

CASA

Bewust en zorgvuldig omgaan met onze aarde, dat vinden wij belangrijk bij CASA. Zorg dragen voor onze planeet begint bij onszelf en daarom trachten we steeds meer duurzame stappen te zetten.

Stijlvolle, cosy items aan een betaalbare prijs voor de mens zonder dat onze aarde daar een prijs voor heeft betaald. Daar ligt steeds meer onze focus. Onder de noemer CASA Cares werken we samen met onze partners, medewerkers en klanten aan die mooiere wereld.

ONTDEK MEER

REBELLENCLUB

Wij bieden meubels op maat aan, waarbij we ons vooral richten op banken. Dat betekent dat we alleen een bank laten produceren wanneer een klant deze ook daadwerkelijk wil/nodig heeft. Hiermee voorkomen we verspilling. Daarbij helpen we het verlengen van de levensduur van het product door extra tips te geven over onderhoud en reinigen, maar vooral door extra service zoals IProteqt.

IProteqt bied een complete verzorgingsset om je nieuwe meubel in topconditie te houden + 5 jaar lang gratis professionele hulp aan huis in het geval van vlekken en eventuele andere problemen. IProteqt is zelf ook bezig met het verduurzamen van hun producten. De spray is namelijk geurloos, op waterbasis, Oeko-tex® gecertificeerd, vrij van alle milieuschadelijke stoffen en gemakkelijk in gebruik. Duurzaam, milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk dus!

ONTDEK MEER

MEDIA MARKT

We leven in een technologisch gedreven wereld en daarom is elektronica niet meer weg te denken. Als grootste retailer van elektronica in Europa willen wij daarin onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen in de transformatie naar een duurzame wereld.

Vele kleine stappen zetten grote dingen in beweging - Join us on the BetterWay

We hebben al wat stappen gezet en eerste resultaten bereikt. Zo wordt sinds 2020 ongeveer 80% van onze elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen gehaald. Tegelijkertijd hebben wij onze directe CO2-uitstoot in 2020 al met 75% verminderd (ten opzichte van 2015).

Maar onze ambities gaan verder. En hoewel we ons realiseren dat we nog aan het begin van een lange weg staan, willen we ons met BetterWay structureel inzetten om meer te doen aan klimaatverandering, grondstoffen schaarste en sociale ongelijkheid. Daarom hebben we voor onszelf een aantal belangrijke doelstellingen gesteld. We zijn ervan overtuigd dat we daar, samen met onze miljoenen klanten, een positieve impact op kunnen hebben!

ONTDEK MEER

COEF

Bij Coef hebben een grote collectie duurzame merken, zoals Won Hundred, NN07, Samsoe Samsoe, Denham, Le Bonnet, Marie-Stella-Maris en meer. We nemen een actieve rol aan om klanten over deze merken en hun duurzaamheid te vertellen met de blogs 'Sustainable Sunday'.

Oude collecties maar ook producten met beschadigingen of vlekken, die we niet meer in de winkel kunnen verkopen, verkopen we eens in de zoveel tijd op een Garage Sale. Zo zorgen we ervoor dat deze items niet vernietigd worden, maar gewoon een tweede leven krijgen. Hier is ook altijd een sneaker cleaner aanwezig, zodat klanten hun eigen sneakers ook een twee leven kunnen geven en er zo langer plezier van hebben in plaats van iets nieuws te kopen.

ONTDEK MEER

POLESTAR

Polestar 0-project
Het is ons meest ambitieuze project ooit. In 2030 een echt klimaatneutrale auto produceren. Het Polestar 0-project is niet gericht op vermindering, maar op volledige uitbanning van alle broeikasgasemissies uit alle aspecten van de productie, zonder gebruik te maken van compensatiemethoden, zoals het planten van bomen. Op dit moment werken we met partnerbedrijven aan onderzoek op belangrijke terreinen, zoals staal, aluminium, elektronica, veiligheid en elektrische aandrijving. De toekomstige projectfasen zijn gericht op geavanceerde technieken, gevolgd door productontwikkeling.

ONTDEK MEER

TOMMY HILFIGER

Wat als we een systeem kunnen creëren waarin niets wordt weggegooid? Wat als we allemaal gelijke kansen hadden en ons vrij konden uiten? Het merk Tommy Hilfiger is gebouwd op dromen en vastberadenheid. We hebben nog een lange weg te gaan, net als Thomas Jacob Hilfiger toen hij ons merk in 1985 oprichtte. Als we samenwerken, is alles mogelijk.

ONTDEK MEER

CALVIN KLEIN

Met progressief design en progressieve waardes stimuleren we fashion forward en cultuur. Onze aanpak voor duurzaamheid is niet anders. We zetten ons in om onze impact op de planeet te verminderen, en om de levens van de mensen in onze community en medewerkers wereldwijd te verbeteren.

Als onderdeel van PVH Corp., werken we naar onze Forward Fashion targets. Dat houdt in dat we onze negatieve impact terug willen brengen naar nul, onze positieve impact willen verhogen naar 100% en de levens van meer dan een miljoen mensen in onze value chain willen verbeteren.

ONTDEK MEER

MARCO POLO

IT'S ON US. SUSTAINABILITY SINCE 1967.
Marc O’Polo producten staan voor innovatie, kwaliteit en Scandinavisch design. Daarbij bepaalt duurzaamheid ons dagelijks handelen. Om ons doel te bereiken om een van de duurzaamste merken binnen het premium-fashionsegment te zijn, streven wij een integrale duurzaamheidsstrategie na die is onderverdeeld in 10 hoofdthema’s. Meer informatie hierover is te vinden in onze duurzaamheidsverslag. Maatschappelijke verantwoordelijkheid, duurzame materialen en het tegengaan van klimaatverandering vormen daarbij de drie overkoepelende gebieden

ONTDEK MEER

DYSON

Onze ingenieurs zijn instinctief op zoek naar meer efficientie en een betere werking. Wij proberen altijd meer te doen met minder, op de juiste manier, of het nu gaat om techniek, onderwijs, landbouw of liefdadigheid.

Als onderdeel van PVH Corp., werken we naar onze Forward Fashion targets. Dat houdt in dat we onze negatieve impact terug willen brengen naar nul, onze positieve impact willen verhogen naar 100% en de levens van meer dan een miljoen mensen in onze value chain willen verbeteren.

ONTDEK MEER

Xenos

Bij Xenos vinden we het belangrijk om transparant te zijn over de impact van onze producten op onze natuur. Dit brengen we in kaart met met de Nature Impact Rating. Daarmee bieden we jou de mogelijkheid om nog bewustere keuzes te maken. Hoe meer blaadjes, hoe groener het product!

De Nature Impact Rating is gebaseerd op de score van het Global Sustainable Enterprise Systeem (GSES). Het is een onafhankelijk overkoepelend informatielabel om consumenten over de hele wereld op dezelfde manier te informeren over de duurzaamheid van producten.

ONTDEK MEER