ALLT FÖR RESAN

Att åka på solsemester är en fantastisk upplevelse som ger oss chansen att koppla av, ladda batterierna och njuta av värmen, oavsett om det är inrikes eller utrikes. För att få ut det mesta av din solsemester och undvika onödiga bekymmer, är det viktigt att packa rätt. Här är några tips på saker du absolut bör ha med dig på resan, så att du kan slappna av och njuta fullt ut. 

SolskyddDet kanske mest självklara, men ofta underskattade, är solskyddet. En bra solkräm med hög SPF är ett måste för att skydda din hud mot solens skadliga strålar. Komplettera med en solhatt och solglasögon för att skydda ansikte och ögon. Glöm inte att ta med ett läppbalsam med SPF också som du hittar på apoteken här!

 

Badkläder och handdukarPacka minst två uppsättningar badkläder så att du alltid har en torr att byta till. Mikrofiberhanddukar är ett bra val eftersom de är lätta, tar lite plats och torkar snabbt. En stor strandhandduk är också trevligt att ha för att ligga på stranden eller vid poolen, exempelvis på Hemtex hittar du just nu fina handdukar till extra bra sommarpriser.

Bekväma kläderLätta och luftiga kläder är ett måste på solsemestern. Packa flera t-shirts, shorts, och sommarklänningar. En tunn långärmad tröja eller sjal är bra att ha för att skydda dig mot solen eller om det blir kyligare på kvällen. Glöm inte underkläder och strumpor! Passa på att uppdatera sommargarderoben innan semestern, hela vårt modeutbud hittar du här

 

Sandaler och flip-flops

Ett par bekväma sandaler är perfekt för promenader och utflykter, medan flip-flops är idealiska för stranden och poolområdet. Om du planerar att gå mycket kan det också vara bra att ha med ett par sportskor. 

 

Strandväska

En rymlig strandväska är ovärderlig för att bära med sig allt man behöver till stranden eller poolen. Se till att den är lätt att bära och har flera fack för att hålla saker organiserade.

Resedokument och pengar

Se till att du har alla nödvändiga resedokument som pass, biljetter, reseförsäkring och eventuella bokningsbekräftelser packade. Ha också med ett kreditkort och lite kontanter i lokal valuta för oförutsedda utgifter. Behöver du växla pengar kan du göra det här

Elektronik

En bra kamera eller din smartphone är nödvändig för att fånga alla fantastiska ögonblick. Glöm inte laddare och eventuellt en powerbank för att hålla dina enheter laddade. Om du planerar att lyssna på musik eller ljudböcker vid poolen eller på stranden, är hörlurar eller en bärbar högtalare bra att ha. All elektronik hittar du här

 

Hygienartiklar

Förutom dina vanliga hygienartiklar som tandborste, tandkräm, schampo och duschtvål, glöm inte att packa insektsmedel och en liten första hjälpen-kit med plåster, antiseptiska våtservetter och eventuella mediciner du kan behöva.

 

Underhållning

Packa en bra bok, en tidning eller en e-boksläsare för lata dagar vid poolen eller på stranden. Kortlekar och resebrädspel kan också vara roliga att ha med för lite lättsam underhållning på kvällen.

 

Vattenflaska

En återanvändbar vattenflaska är viktig för att hålla dig hydrerad, särskilt i varmt väder. Många platser har vattenstationer där du kan fylla på flaskan, vilket också är ett mer miljövänligt alternativ än att köpa engångsflaskor.

Snacks

Packa några snacks för resan och för att ha något lätt att äta mellan måltiderna. Nötter, torkad frukt och energibars är bra val som håller länge och inte tar mycket plats.

 

Sittunderlag eller filt

En lätt filt eller sittunderlag är praktiskt för picknickar eller när du vill sitta bekvämt på stranden eller i parken.

 
Att packa rätt kan göra hela skillnaden på din solsemester. Med dessa tips kan du känna dig väl förberedd och fokusera på att njuta av solen, värmen och alla underbara upplevelser som väntar. Trevlig resa!
ALLT FÖR RESANALLT FÖR RESAN