mio

Trendspaning i MIOs nya butik

Bistro, blå accent, 80-tal och något som väcker uppmärksamhet. Vi trendspanar tillsammans med Trendstefan Nilsson i vår nya butik i Nacka Forum.

I år fokuserar vi mer än någonsin på hemmet. Inredning, färg, form och design är orden på allas läppar. Nedan lyfter vi fram några av inredningsinfluenserna som du inte kommer att undgå i år. Allt hittar du i Mios nya butik i Nacka Forum som vi lovar kommer att vara något utöver det vanliga.

På öppningsdagen 23/2 besökte vi butiken live - du kan se alla sändningar i efterhand på Nacka Forums instagram, klicka på ikonen för IG TV.

1. Medelhavstrend och bistro

Från mys till bistro. Upp med fönstren på vid gavel och upplev sinnenas intryck. Nu längtar vi till lite fart och fläkt, ljuden av sorl från kvartersbistron och slamrande bestick i en medelhavskontext. Sandig, beige färgskala och addera något blått. Snäckskalsformer, gröna växter, keramik och rottingdetaljer är helt rätt. Exklusiva och smarta utomhusmöbler flyttar in på terrass och balkong. Solkysst är ordet som definierar trenden. 

stolar strand 

2. Sand är balans

"Slow living" och hälsa har flyttat in i vardagsrummet. Lugna balanserande material så som linne, trä, keramik och sten kombineras med matiga färger så som grönkålsgrönt. Gröna växter som luftrenare gäller. Gullrankan är tillbaka Big Time då den besitter den största reningspotentialen. Året inredningsväxt är för övrigt – parasollträdet.

växt soffor 

3. Blått är flott

Blått som accent kommer vi att se massor av i år. I form av möbler, vaser eller som dekoration. Den blå detaljen kan adderas i alla årets trender och mer därtill. Den smälter in fint i medelhavstrenden bland snäckor, keramik och slamrande bestick likväl som bland "Slow living" och balans där den bidrar till en lugnande effekt. Oavsett stil av hem så lyfter en blå accent de flesta miljöer.

lampor kudde  snäcka 

4. Statement Piece

Om du ska välja en sak att satsa på i år så rekommenderar vi ett ”Statement Piece”. En möbel, objekt, lampa, eller dekoration som får rummet att lyfta. Ett tips är vitrinskåpet som kommer stort - i skiftande storlekar, färg och stil. Ett objekt som syns och lyfter lite extra behöver inte kosta skjortan - men om det gör det, våga!

staty skåp 

5. 80-tal

Ungdomsmöbler, lekfulla färger och åttiotalsreferenser är något som tar plats på arenan. Rena ungdomsmöbler är något av en nyhet, det har vi inte sett sedan 60-talet. Känslan är spontan, rolig och handlar om att skapa en egen värld i världen. Energi och glädje där färger som rosa, lila och persikogul har en naturlig plats.

fåtölj ljus 

Gemenskap är nyckeln

I år fokuserar vi mer än någonsin på hemmet. Inredning, färg, form och design är orden på mångas läppar. En av anledningarna till att byggvaruhus, möbler och dekoration har boomat handlar om att vi funktionsanpassar hemmet till behoven som uppstått i spåren av pandemin. Vilka beteenden som kommer att leva kvar och vilka som kommer att vika undan är inte helt lätt att förutspå. Men en sak är säker - vi vill ha mer balans i våra liv. Balans mellan jobb och fritid och därför ser vi harmoniska, matiga och jordnära färger som grönkålsgrönt och rödbetsrött kliva fram på arenan. Gröna växter välkomnas, speciellt de som har en extra luftrenande effekt. Balans var det, ja… vi vistas mer ute och i år kommer vi satsa ännu mer på uteplats och trädgård. Smarta utomhusmöbler där kuddar skyddas från regn och rusk med hjälp av smarta, innovativa lösningar. "Solkysst" är nyckelordet och den genomgripande känslan i mycket av det vi ser komma fram, så som snäckskal, rejäl keramik med avslappnad bistrokänsla i sann medelhavsstil.

Stefan "Trendstefan" Nilsson
Rigmor Hansen

Hallå där Rigmor Hansen

Hallå där Rigmor Hansen butikschef på Mio Nacka Forum, vad kommer vi att få uppleva i den nya butiken?

Passion och engagemang för inredning och service ska genomsyra hela butiksupplevelsen. Förutom inspirerande inredningstips och designmiljöer utöver det vanliga kommer vi att ge dig mer tid än förväntat för att hjälpa dig att välja litet eller stort som ger mer värde för pengarna.

 

Ni går mot strömmen och satsar på ännu en fysisk butik, hur kommer det sig?

Det fysiska kundmötet är oslagbart. När vi får ta del av kundens personliga behov och önskemål sorterar vi i utbudet och vägleder utifrån vår produkt- och inredningskunskap. Det sparar både tid, pengar för våra kunder. Att få vara med och hjälpa våra kunder att skapa hem att trivas i och vara stolta över är ett oslagbart roligt jobb! Och självklart i dessa tider, erbjuda en trygg butiksmiljö med hänsyn till det rådande läget.

 

 

Varför satsar ni på Nacka?

Det här är vår första butik i en centrumgalleria i Stockholm. Det känns väldigt spännande att få öka tillgängligheten och befinna oss mitt i strömmen av nackabor.

 

På vilket sätt kommer den här butiken skilja sig från andra Mio-butiker?

Butiken är mindre där urvalet består av kundernas mest populära varor och erbjudanden. Men hela Mios utbud finns att tillgå och är det något som inte finns på plats hjälper vi till med beställning för en smidig upplevelse och leverans. Det är första gången vi presenterar en butik i den här storleken och vi kommer lära och utveckla erbjudandet efterhand. Redan om två veckor kommer vi lansera uteliv och starta utemöbler.