WMOS 

Arbetar du i arenastaden?

Är du en av alla fantastiska medarbetare vi har i Arenastaden? Då har du hittat rätt, denna sida är bara till för dig!
Här kan du nämligen ta del av alla nyheter, samlad information, massor inspiration och erbjuden från olika företag i Arenastaden.

Arenastaden: Arenastaden är hjärtat av Solna kommun och välkomnar varje år 14 miljoner besökare. Här hittar du bland annat den svenska nationalarenan Friends Arena där det finns plats för upp till 75 000 besökare och arenan erbjuder ett brett utbud inom sport- och nöjesevenemang, och granne med arenan ligger ett av landets modernaste hotell, Quality Hotel Friends, totalt finns över 1000 hotellrum i Arenastaden.
Utöver detta växer nytänkande bostadslösningar fram mitt i Arenastaden, och stadsdelen samlar även flera stora arbetsgivare som SEB, TeliaSonera och Vattenfall i moderna kontorslokaler. Mitt bland allt detta ligger Westfield Mall of Scandinavia som erbjuder över 100 000 kvm shopping och nöjen på ett helt nytt sätt.

Läs mer om Fabeges framtida projekt här

EM-kval på Friends Arena 24 och 27 Mars. Var med och heja fram våra blå-gulaa hjältar när de möter Belgien och Azerbadjan.

Efter det enormt framgångsrika släppet av Beyoncés sjunde studioalbum, RENAISSANCE, kommer nu världsstjärnan med RENAISSANCE WORLD TOUR, hennes första soloturné på över sex år. Världsturnén har premiär på Friends Arena i Stockholm den 10 Maj med en extra show den 11 Maj.

Läs mer om Friends Arenas evenemang här

Ta dig till arenastaden

Oavsett om du kommer med bil, buss, pendeltåg, eller cykel, tar du dig enkelt till Arenastaden. Området ligger strategiskt placerat vid Solna station för pendeltåg och tvärbanan har sin slutstation här. Ett tiotal busslinjer passerar området och stadsdelen har omedelbar närhet till E4 och dessutom nära till Arlanda och Bromma flygplats.

4 min till innerstaden, 30 min till Arlanda, 10 min till Bromma Flygplats, 25 min med cykel från Stureplan och det finns både Pendeltåg, tvärbana och buss. MTR direkttåg mellan Solna–Göteborg finns också att tillgå.

Gula linjen till Arenastaden

Tunnelbanan ska byggas ut med en ny linje från Odenplan till Arenastaden. Gula linjen knyts ihop med Gröna linjens spår vid Odenplan. Resenärerna kommer att kunna ta sig från Arenastaden till T-centralen och vidare söderut utan tågbyte vid Odenplan. Söderortsborna kommer att kunna åka direkt till Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden med Gula linjen.

Communitykort

Det händer i Arenastaden

Hos oss på Westfield Mall of Scandinavia händer det alltid något nytt och spännande. Under 2022 har vi öppnat över 30 nya butiker och popups där ibland det exklusiva klockmärket Brietling, MediaMarkt, det veganska klädmärket Save The Duck och det nya elbilsmärket BYD. Under 2023 har vi mycket spännande att se fram emot då bland annat TAG Heurer öppnar.

Arenastaden växer och vi har flera nya stora tillskott som flyttat till oss under 2022. Därbland Tietoevry, Espresso House, Xledger och Antrio. I September flyttade dessutom Solnas nya simhall in på Sportgatan 5 med fler olika pooler och klasser. Granne med simhallen hittar ni Studio Yoga. Hos Studio Yoga kan ni boka både företagsklasser eller gå på Yoga för stela män, Pilates eller Morgonyoga med frukost.

Läs mer om simhallen här
Läs mer om Studio Yoga här

Kommande händelser år 2023 i westfield mall of scandinavia

I Mars öppnade S2 som är kulinariska nöjen och underhållning från hela världen. Testa menyerna i de 13 inspirerande restauranger. Njut gärna också maten på de närmare 650 sittplatserna inne i foodhallen, på uteserveringen eller från läktaren. Låt dig underhållas från scen och storskärm, eller varför inte sjunga ut rejält i våra häftiga karaokerum?
 
WMOS

Cykelrum 

Ta del av våra erbjudanden

För dig som arbetar i Arenastaden finns flera unika erbjudanden i Westfield Mall of Scandinavia. Bli medlem i Westfield Club och registrera dig som arbetande i Arenastaden för att ta del av extra exklusiva erbjudanden från våra butiker och restauranger. Utöver dessa erbjudanden kan du som medlem i Westfield Club ta del av våra services som 4h gratis parkering, ha tillgång till vår cykelparkering och dessutom samla poäng för dina köp hos oss.

Läs mer om vårt medlemskap här

En riktig smakupplevelse

Samla kollegorna och njut av en god lunch hos oss. I Westfield Mall of Scandinavia finns Stockholms största restaurangområde med 45 restauranger på två plan. Hos våra restauranger hittar du både lunchmenyer och à la carte med smaker från hela världen. Asiatiskt, amerikanskt, italienskt eller libanesiskt? Du hittar det hos oss!

Ta cykeln till arenastaden

Ta cykeln till Arenastaden! Visste du när du väljer att ta cykeln till jobbet släpper ut ut ca 21g CO2/kilometer jämfört med att ta bilen som i snitt släpper ut 229g CO2/kilometer? Att välja cykeln framför bilen har inte bara enorma miljöfördelar utan kommer även ge dig stora hälsofördelar när du både får friskluft och motion. Därför har vi i Westfield Mall of Scandinavia beslutat att bygga ut vårt befintliga cykelrum på Evenemangsgatan med ytterligare ett cykelrum samt förfina det befintliga cykelstället för att du enklare ska kunna ta cykeln till Arenastaden.

Hållbarhet

Westfield Mall of Scandinavia arbetar ständigt med hållbarhetsfrågor och redan i byggskedet projekterades Westfield Mall of Scandinavia med största hänsyn till miljön och fick klassningen Double Excellent i BRREAM* vid invigningen 2015. Vi har tillsammans med våra kollegor i företaget, Unibail Rodamco Westfield, en hög ambition genom vårt hållbarhetsarbete som är definierat i något vi kallar ”Better places 2030”, som bland annat går ut på att reducera våra koldioxidutsläpp med 50%. Vi har därför en hög ambition i utvecklingen av vår elbilsinfrastruktur och vår energianvändning, där 99,9 procent av all energi som köpcentret förbrukar är förnybar eller återvunnen.

Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete

*En utvärderingsmetod som bevis på miljöklass.

Parkera & ladda din elbil

Parkera och ladda din elbil hos oss i Westfield Mall of Scandinavia. Vi har 160 laddningsstationer fördelat på 2 plan. Det kostar 4kr/kwH att ladda din elbil. Laddstationerna använder kontakt typ 2 och du behöver ha en egen sladd. Du kan starta laddningen med ett laddkort från Eways eller via Easypark. Har du inte ett laddkort från Eways?

Beställ ett här

Hållbar resa

Under 2022 genomförde Fabege tillsammans med företagen i Arenastaden en omfattande resvaneundersökning som visar att hela 80 procent av dem som arbetar i stadsdelen reser hållbart till och från jobbet. Det är en siffra ingen annan stadsdel i Sverige är ens i närheten av, men företagen i Arenastaden är ändå beslutsamma att ytterligare öka det hållbara resandet.

Läs mer här