WMOS 

Arbetar du i arenastaden?

Är du en av alla fantastiska medarbetare vi har i Arenastaden? Då har du hittat rätt, denna sida är bara till för dig!
Här kan du nämligen ta del av alla nyheter, samlad information, massor inspiration och erbjuden från olika företag i Arenastaden.

Arenastaden: Arenastaden är hjärtat av Solna kommun och välkomnar varje år 14 miljoner besökare. Här hittar du bland annat den svenska nationalarenan Friends Arena där det finns plats för upp till 75 000 besökare och arenan erbjuder ett brett utbud inom sport- och nöjesevenemang, och granne med arenan ligger ett av landets modernaste hotell, Quality Hotel Friends, totalt finns över 1000 hotellrum i Arenastaden.
Utöver detta växer nytänkande bostadslösningar fram mitt i Arenastaden, och stadsdelen samlar även flera stora arbetsgivare som SEB, TeliaSonera och Vattenfall i moderna kontorslokaler. Mitt bland allt detta ligger Westfield Mall of Scandinavia som erbjuder över 100 000 kvm shopping och nöjen på ett helt nytt sätt.

Läs mer om Fabeges framtida projekt här

 

 

 

WMOS är stockholmarnas favoritcentrum 2023

Westfield Mall of Scandinavia har röstats fram som Stockholmarnas Favoritcentrum 2023.
Stockholmarnas Favoritcentrum är en årlig utmärkelse som delas ut av Evimetrix och baseras på ett brett svarsunderlag baserat på kategorier såsom utbud, trivsel och miljö. Dessutom blev WMoS korade till Årets Regioncentrum och mottog utmärkelsen för bästa utbud av butiker, caféer och restauranger och är det centrum som flest stockholmare väljer att besöka.

 

 

Friends arena 

8 Juni - Sverige-Serbien
Gör er redo för landskamp! Lördag den 8 juni klockan 18:00 är det dags för Sverige och Serbien att mötas på Friends Arena.

15 och 18 Juli - Bruce Springsteen
I somras levererade Bruce Springsteen and The E Street Band ”the greatest show on earth” (Billboard) i Europa och nu meddelar bandet att de återvänder nästa år för 22 konserter! Med start den 5 maj i Cardiff, Wales, kommer Springsteen and The E Street Band att ta med sin ”rapturous and cathartic” (USA Today) världsturné 2024 till Sverige och Friends Arena för två konserter i juli!

25 Juli - P!NK
Turnén startar i Cardiff den 11 juni och avslutas i Stockholm den 25 juli 2024. I flera av städerna, inklusive Stockholm, blir det P!NKs första konsert sedan 2017. Som tidigare kommer Special Guests The Script, Gayle och DJ-producenten KidCutUp att följa med.

 

Läs mer om Friends Arenas evenemang här

Ta dig till arenastaden

Planera din resa med SLs reseplanerare.

Oavsett om du kommer med bil, buss, pendeltåg, eller cykel, tar du dig enkelt till Arenastaden. Området ligger strategiskt placerat vid Solna station för pendeltåg och tvärbanan har sin slutstation här. Ett tiotal busslinjer passerar området och stadsdelen har omedelbar närhet till E4 och dessutom nära till Arlanda och Bromma flygplats.

4 min till innerstaden, 30 min till Arlanda, 10 min till Bromma Flygplats, 25 min med cykel från Stureplan och det finns både Pendeltåg, tvärbana och buss. MTR direkttåg mellan Solna–Göteborg finns också att tillgå.

Gula linjen till Arenastaden

Tunnelbanan ska byggas ut med en ny linje från Odenplan till Arenastaden. Gula linjen knyts ihop med Gröna linjens spår vid Odenplan. Resenärerna kommer att kunna ta sig från Arenastaden till T-centralen och vidare söderut utan tågbyte vid Odenplan. Söderortsborna kommer att kunna åka direkt till Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden med Gula linjen.

Communitykort

 

Det händer i Arenastaden

Hos oss på Westfield Mall of Scandinavia händer det alltid något nytt och spännande. Under 2023 har vi öppnat flera nya butiker och popups där ibland det exklusiva klockmärket TAG Heuer, konceptbutiken Depart. A. Mental och den nya Eatertainment destinationen S2.

 
 

Återbrukspark

En del i Fabeges återbruksarbete och målsättning att minska koldioxidutsläppen ytterligare är att återbruka produkter för utomhusbruk. Återbruksparken kommer att bli en central hubb för bland annat träd, växter och kantstenar - allt som kan leva vidare och återanvändas på en ny plats. Parken kommer att finnas mittemot Comfort Hotel Solna på Råsta strandväg och planeras att vara klar till i mitten av maj.
 

Välkommen till VOV!

Arenastaden växer och under våren 2024 öppnar Fabege, i samabete med Dog Care Stockholm, ett VOV hunddagis i Arenastaden. Förenkla din vardag som husse och matte. Hos VOV får du hjälp av erfarna och duktiga hundskötare. Här abonnerar du en plats för din hund en till fem dagar i veckan med full flexibilitet. Som hyresgäst hos Fabege har du dessutom förtur vid öppningen av VOV och vid lediga platser. Läs mer om VOV hunddagis här.

 

  

 

  

 

 

BOKA MÖTESRUM I ARENASTADEN

Ska du hålla i ett stort möte eller föredrag och vill boka ett mötesrum? I Arenastaden finns flera olika alternativ. Hos Westfield Mall of Scandinavia finns bland annat La Botanica, Quick Office, S2 och Filmstaden Scandinavia

Fabeges RUM har plats för upp till 30 personer och kan användas för allt från konferens, utbildning, nätverksträff till styrelsemöte, workshop eller föreläsning. Du hyr dem enkelt via Fabeges app för antingen heldag eller halvdag. Mötesrummen finns på Gårdsvägen. Läs mer här.
 

Fabeges CoW är deras nya Coworkingyta i Arenastaden. På CoW Arenastaden har du möjlighet att boka mötesrum även om du inte är medlem hos CoW. Perfekt för dig som söker efter ett mötesrum i en inspirerande miljö! Mötesrummet tar upp till 18 personer och är fullt utrustad med den senaste tekniken för att underlätta era möten.  CoW Arenastaden bjuder på kaffe, te, vatten och en hjälpande hand. Läs mer här.

 

Kontakt

LA BOTANICA
Telefonnummer: 08-7510965

Quick Office
Mail: mallofscandinavia@quickoffice.se
Telefonnummer: 08-447 11 74

S2
Mail: jennie.bergman@fivemoments.se

Filmstaden Scandinavia
Skicka förfrågan genom att fylla i detta formulär

Fabeges Coworkingyta
Mail: cow.arenastaden@fabege.se

WMOS

Cykelrum 

Ta del av våra erbjudanden

För dig som arbetar i Arenastaden finns flera unika erbjudanden i Westfield Mall of Scandinavia. Bli medlem i Westfield Club och registrera dig som arbetande i Arenastaden för att ta del av extra exklusiva erbjudanden från våra butiker och restauranger. Utöver dessa erbjudanden kan du som medlem i Westfield Club ta del av våra services som 4h gratis parkering, ha tillgång till vår cykelparkering och dessutom samla poäng för dina köp hos oss.

Läs mer om vårt medlemskap här

En riktig smakupplevelse

Samla kollegorna och njut av en god lunch hos oss. I Westfield Mall of Scandinavia finns Stockholms största restaurangområde med 45 restauranger på två plan. Hos våra restauranger hittar du både lunchmenyer och à la carte med smaker från hela världen. Asiatiskt, amerikanskt, italienskt eller libanesiskt? Du hittar det hos oss!

Ta cykeln till arenastaden

Ta cykeln till Arenastaden! Visste du när du väljer att ta cykeln till jobbet släpper ut ut ca 21g CO2/kilometer jämfört med att ta bilen som i snitt släpper ut 229g CO2/kilometer? Att välja cykeln framför bilen har inte bara enorma miljöfördelar utan kommer även ge dig stora hälsofördelar när du både får friskluft och motion. Därför har vi i Westfield Mall of Scandinavia beslutat att bygga ut vårt befintliga cykelrum på Evenemangsgatan med ytterligare ett cykelrum samt förfina det befintliga cykelstället för att du enklare ska kunna ta cykeln till Arenastaden.

Hållbarhet

Westfield Mall of Scandinavia arbetar ständigt med hållbarhetsfrågor och redan i byggskedet projekterades Westfield Mall of Scandinavia med största hänsyn till miljön och fick klassningen Double Excellent i BRREAM* vid invigningen 2015. Vi har tillsammans med våra kollegor i företaget, Unibail Rodamco Westfield, en hög ambition genom vårt hållbarhetsarbete som är definierat i något vi kallar ”Better places 2030”, som bland annat går ut på att reducera våra koldioxidutsläpp med 50%. Vi har därför en hög ambition i utvecklingen av vår elbilsinfrastruktur och vår energianvändning, där 99,9 procent av all energi som köpcentret förbrukar är förnybar eller återvunnen.

Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete

*En utvärderingsmetod som bevis på miljöklass.

 

Vill du testa dina kunskaper i vårt hållbarhetsquiz med chans att vinna ett presentkort på 500 kronor?

Testa dig här

Parkera & ladda din elbil

Ladda din bil smidigt och enkelt på en av de 160 laddplatserna fördelat mellan plan -2, -1 och plan 3 medan du njuter av shopping, mat och underhållning i Westfield Mall of Scandinavia. Laddstationerna laddar med 3-fas 16A, du laddar med din egna sladd. Det kostar 4kr/kWh att ladda din elbil hos oss.* Du kan starta laddningen med ett laddkort från Eways eller via Easypark. Har du inte ett laddkort från Eways? 

*Ordinarie parkeringstaxa tillkommer

Beställ ett här

Hållbar resa

Under 2022 genomförde Fabege tillsammans med företagen i Arenastaden en omfattande resvaneundersökning som visar att hela 80 procent av dem som arbetar i stadsdelen reser hållbart till och från jobbet. Det är en siffra ingen annan stadsdel i Sverige är ens i närheten av, men företagen i Arenastaden är ändå beslutsamma att ytterligare öka det hållbara resandet.

Läs mer här