Celebrating, connecting & story telling is het doel van de Pride days in Westfield Mall of the Netherlands.

Van 26 juli t/m 4 augustus zal THE GALLERY area in de mall in het teken staan van Pride. Met 'I love you, I see you' creëren we een community vol talenten. Allemaal unieke karakters met wie we hun passie, liefde en identiteit vieren. Op schermen zal de transformatie van beroemde drag artist Miss Cartier te zien zijn. Je bent ook van harte welkom om langs te komen en jouw pride moment vast te leggen door het maken van een foto bij de selfiemuur. En als hoogtepunt kan je een unieke illustratie laten maken door de bekende live illustrator Soraya op 3&4 augustus. We hopen je te mogen verwelkomen. Spread the love!

INTRODUCING... MISS CARTIER!

“Tot het moment dat er mensen binnen mijn gemeenschap zijn die liever niet bestaan dan zichzelf durven te zijn, is Pride van groot belang. Het gaat niet om tolerantie of acceptatie. We zijn er al; het gaat om een simpel bestaansrecht. En daar zal ik voor blijven vechten; al dan op een prachtige en glamoureuze manier.”

Miss Cartier is Matthijs Geuze
Toen ik nog in Parijs woonde ben ik drag begonnen - na jarenlang jazz te hebben gezongen en theater te hebben gedaan - en wilde ik de Parijse klasse weer meenemen naar Amsterdam. Ik was vroeger altijd geïnspireerd door mijn glamoureuze Indische oma, en kon altijd met fascinatie kijken naar hoe zij zich mooi maakte en de mooiste dingen droeg.

BRINGING THE COOL VIBES... MISS BEE!

Lady Bee, is een Nederlandse elektronische muzikant, MC, DJ en producer. Ze begon met muziek als MC op 17-jarige leeftijd, voordat ze DJ en producer werd. Ze heeft samengewerkt met een aantal grote Nederlandse muzikanten, waaronder Hardwell, Laidback Luke en Sidney Samson. Veel van deze platen heeft ze zelf ingezongen. Lady Bee heeft ook haar eigen solocarrière, vooral met de track "Return of the Mack". De track bereikte de eerste plaats in de Nederlandse dance chart.

INTRODUCING... SORAYA B!

Kunst is een verenigende kracht die mensen samenbrengt om de menselijke diversiteit, seksuele geaardheid of genderidentiteit te vieren.

Bio Soraya Basiran - Fashion Illustrator (1979)
Soraya studeerde Fashion Design in Amsterdam. Na een stage bij Elle en haar afstuderen ging ze aan de slag als styliste voor tijdschriften als VOGUE en Marie Claire en voor Tommy Hillfiger.

"Ik heb altijd graag getekend sinds ik een kind was. Toen ik begon met mijn instagram account zag H&M wat ik deed en vroeg me om illustraties te maken voor hun Kenzo collab... dat is waar het allemaal begon".

Soraya's mode-illustraties zijn herkenbaar aan een edgy stijl: overdreven primaire vormen, een waterige mix van oogverblindende kleuren en samensmelting van acryl tekeningen, vaak digitaal gemanipuleerd. "Ik begin met een gevoel, vorm of kleur. Dan schets en teken ik met allerlei materialen waar ik van hou, zoals acrylverf of ecoline cut-outs.